Foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet

spiralkors_farvet transparent bag

Nyhedsbrev august 2023

Kære modtagere af nyhedsbrevet.

Vi håber, at I har haft en god sommer og glæder os over at kunne fremsende dette nyhedsbrev til jer. Her får I det endelige program for vores årsmøde, hvor vi håber at se mange af jer. Årsmødets tema er den hermetiske tradition, som jo ikke nødvendigvis er kendt af så mange. Vi har derfor lavet en kort introduktion til den hermetiske lære og dens mulige inspiration for en nutidig kristen spiritualitet, som kan læses her: Læs DEN HERMETISKE TRADITION SOM TEMA FOR ÅRSMØDET her.
Som yderligere optakt til det overordnede tema, som vi slår an med årsmødet, har Peter Ruge skrevet en klumme, der mere bredt omhandler den esoteriske strøm i Vesteuropa, som hermetismen jo er en del af. Den kan læses her: Læs DEN ESOTERISKE STRØM I VESTEUROPA af Peter Ruge her
Med nyhedsbrevet annoncerer vi også efterårets planlagte gudstjenester, retræter og andre aktiviteter - og som noget nyt annoncerer vi allerede nu de planlagte retræter for 2024.

Mange hjertelige sensommerhilsner
Bestyrelsen


Det er med stor glæde, at vi inviterer til
Årsmøde lørdag den 28.10.2023 på Audonicon kl 13.00. Temaet i år er:

Den hermetiske tradition og dens forbindelse

til kristen spiritualitet og naturopfattelse

Årsmødet starter som vanligt med med generalforsamling.
Dagens hovedtaler er lektor, PhD Aksel Haaning, RUC.
Der vil være et dobbelt oplæg ved Aksel Haaning. Efterfølgende opsamling og samtale ved Peter Ruge, Vi slutter af med musikmeditation ved Morten Musicus og et let fælles aftensmåltid.
Se program og tilmelding her


Efterårets gudtjenester i Lyseng kirke afholdes på følgende tidspunkter
Søndag d.10. september 2023 kl. 18.30 – 20.30.
Søndag d. 15. oktober 2023 kl. 15.00 - 17.00.
Søndag d. 3. december 2023 kl. 10.30 – 12.30.
Alle er velkomne. Se mere om gudstjenesterne her.
IMG_4003 (1)
Stilhedsvandring i Marselisborg Skov den 24. september 2023
En stilhedsvandring er en vandretur gennem skoven i stilhed, hvor man undervejs guides ned i kroppen og
ind i ro og væren og forbinder sig energetisk med naturen ...
Mødested: Ørnereden i Marselisborg skov ved Århus
Turleder: Mette Munk. Læs mere her.
Sakral Dans i Århus 24. september kl 14 - 16
Sakral Dans er cirkel-dans, hvor vi har muligheden for sammen at stille vores personlighed til side og lade det større i os være aktivt. Sammen vil vi tilstræbe en meditativ og umiddelbar stund med nærvær og flow.
Danseleder er Morten Musicus Pedersen. Se mere her
"Ret dig op"-
om selverkendelse og heling, værdighed og frihed.
Der er en dyb længsel i Jesu forkyndelse efter at se mennesker komme eksistentielt til stede i deres helhed: udfoldede – værdige - selvberoende. Sådan som man bliver det ved at stille sig i sin åndelige identitet – centreret og bevidst om, hvordan guddommelig bevidsthed lever og virker i én. Denne proces vil vi lade formdanne sig over de to mødegange – med vægt på en personlig praksis i tiden mellem møderne.Den 3.10 og 5.12 i Gl. Åby kirke ledet af Pia Pedersen og Peter Ruge. Se mere her

Taknemmelighed som livskvalitet og som indre praksis. Oplæg, udveksling og indre praksis med Martin Holmgaard Laursen og Peter Ruge.
Martin er psykolog, og har gennem sir arbejde erfaret betydningen af taknemmelighed som livskvalitet. Han har bl.a. udgivet bogen Ind i taknemligheden. I tilknytning til Martins oplæg vil Peter Ruge fortælle om taknemmelgihed som spirituel kvalitet og hvordan den kan forbindes med hjertets indre praksis. Se mere her.
Labyrintvandring i Silkeborg kirke den 23. oktober
Præst Lisa Bremer vil holde foredrag om labyrintens historie og betydning og efterfølgende lede en gudstjeneste med labyrintvandring.
Tidspunkt: 16.30 - 20.00 - fælles spisning.
se mere her
Det indre menneske. Ådalen 19.-22. november 2023
Måske genkender man ”det indre menneske” fra altergangens indledende bøn: ”Styrk os i det indre menneske at du må bo ved troen i vore hjerter”. Men hvad er egentlig ”det indre” menneske, hvordan mærker man det, og hvordan hører det hjemme i kroppen? På dette retrætekursus vil vi undersøge, om vi gennem erfaringerne med hjertets opmærksomhed og kroppens energetiske anatomi kan komme til at tale mere præcist om ”det indre menneske”. Ledelse: Peter Ruge. Læs mere her
Bachs Juleoratorium på Løgumkloster 24.-27. november 2023
Centreret om Juleoratoriet vil vi gennem samtale og meditativ indre praksis søge at træde inkarnationsmysteriet nærmere. Ledelse: Peter Ruge og Martin Guldberg. Læs mere her
Maria som Guds moder.
Fordybelsesdag i Silkeborg kirke den 28.november
En aften, hvor vi inviterer til fordybelse i sang og dans om Maria. Morten Musicus vil lede os i dans, spille og
synge sange i relation til Maria som Guds moder.
Denne aften vil der ud over dans og sang indgå meditation, bøn i bevægelse, Taizé-sang og stille musik. Alt er helt enkelt og kræver ingen forkundskaber.
Læs mere her.
3 retræter i 2024 på hver 5 dage på Nygård med Peter Ruge som retræteleder
For at imødekomme den store interesse for disse retræter, afholdes tre retræter på Als i 2024:
Retræte 1: 6-21. april; Retræte 2: 4-9. juni;
Retræte 3: 6-11. september
Læs mere her
Natur og Meditation - to retræter
Under ledelse af Mette Munk og Elisabeth Staal Jensen afholdes to separate retræter med samme overordnede tema: Natur og meditation:
Retræte 1: 9.-12. maj 2023 i Skovhuset, Sdr. Vissing
Retræte 2: 9.-12. august på Nygård, Als. Læs mere her
Email Marketing Powered by MailPoet