Bourgeault: Hjertets Opmærksomhed

'

Cynthia Bourgeault: Hjertets Opmærksomhed

Et introducerende kursus i centrerende bøn fra 2011


Cynthia Bourgeault har undervist i centrerende bøn i mange år. Hun har også skrevet en introduktion til emnet, som på dansk hedder "Det vågne hjerte". Nedenfor kan man se en videooptagelse af et af hendes nyere kurser med danske undertekster.

Kurset har titlen: "Hjertets veje - Kenosis, fylde og enhed", og det blev holdt den 3. sep. 2011 i Greenfield, Massachussetts.  Videofilmen er optaget af Robert A. Jonas (emptybell.org).

Cynthia Bourgeault tager afsæt i bogen "Det vågne hjerte" og gennemgår stoffet i bogens første halvdel frit. Hun lægger særlig vægt på at gøre rede for hjertets betydning og udviklingen af hjertets opmærksomhed. Her kan de, der ikke kender hendes bog, få et indblik i hendes opfattelse af centrerende bøn, og de, der kender den, kan få genopfrisket dens hovedpunkter. Filmen er i fire dele og varer tre timer.

Eventuelle forslag til rettelser til underteksterne bedes rettet til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., som har udarbejdet dem. De danske undertekster er vedhæftet og kan downloades.

(Kan du ikke se underteksterne, så tryk på den lille CC-knap på fremviserens værktøjeslinje. Hvis fremviseren skal være større, så brug browserens zoom-funktion, som findes ved at trykke på menu-knappen i browserens værktøjslinje yderst til højre.)

Del 1. Centrerende bøns opståen, særpræg og metode

 

Del 2. Bønslivets udvikling og hjertets betydning

 

Del 3. Udviklingen af hjertets opmærksomhed

 

Del 4. En spørgerunde