'

Hjertet af centrerende bøn - Boston 15. oktober 2016

Cynthia Bourgeault udsendte i 2004 en kendt introduktion til centrerende bøn. Den findes på dansk under titlen "Det vågne hjerte". I slutningen af 2016 udkom en ny bog med hendes seneste overvejelser over centrerende bøn: "The Heart of Centering Prayer: Nondual Christianity in Theory and Practice". Læs Elisabeth Staal Jensens anmeldelse her. I forbindelse med bogens udgivelse holdt Cynthia Bourgeault flere foredrag og kurser om bogens ideer. Videooptagelsen af foredraget i Boston 15. oktober kan ses nedenfor i 4 dele med danske undertekster. Eventuelle forslag til rettelser til underteksterne bedes rettet til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., som har udarbejdet dem. 

(Kan du ikke se underteksterne, så tryk på den lille CC-knap på fremviserens værktøjeslinje)

'

Cynthia Bourgeault: Hjertets Opmærksomhed

Et introducerende kursus i centrerende bøn fra 2011


Cynthia Bourgeault har undervist i centrerende bøn i mange år. Hun har også skrevet en introduktion til emnet, som på dansk hedder "Det vågne hjerte". Nedenfor kan man se en videooptagelse af et af hendes nyere kurser med danske undertekster.

Kurset har titlen: "Hjertets veje - Kenosis, fylde og enhed", og det blev holdt den 3. sep. 2011 i Greenfield, Massachussetts.  Videofilmen er optaget af Robert A. Jonas (emptybell.org).

Cynthia Bourgeault tager afsæt i bogen "Det vågne hjerte" og gennemgår stoffet i bogens første halvdel frit. Hun lægger særlig vægt på at gøre rede for hjertets betydning og udviklingen af hjertets opmærksomhed. Her kan de, der ikke kender hendes bog, få et indblik i hendes opfattelse af centrerende bøn, og de, der kender den, kan få genopfrisket dens hovedpunkter. Filmen er i fire dele og varer tre timer.

Eventuelle forslag til rettelser til underteksterne bedes rettet til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., som har udarbejdet dem. De danske undertekster er vedhæftet og kan downloades.

(Kan du ikke se underteksterne, så tryk på den lille CC-knap på fremviserens værktøjeslinje. Hvis fremviseren skal være større, så brug browserens zoom-funktion, som findes ved at trykke på menu-knappen i browserens værktøjslinje yderst til højre.)

I marts og april afholdt vi sammen med studenterpræsterne i Aarhus en seminarrække om Ken Wilbers tanker. Tre af oplægsholderne har indvilliget i at optagelserne af deres oplæg måtte offentliggøres . De følger herunder: