EmailUdskrivExport ICS

Vær altid glade

Arrangementoplysninger

Arrangement:
Vær altid glade
Dato:
08 November 2019 - 10 November 2019
Hvor:
Nygård, Als - Nordborg
Kategori:
Retræte

Beskrivelse

Vær altid glade” - spiritualitet og livsmod

Retræten er fuldtegnet og der er oprettet venteliste

Glæde spiller en afgørende rolle i kristendommen. Glæde er knyttet til den tanke, at Guds liv lever og er til stede i mennesker - og i alt, hvad der er til.

Jesus vil tale om, at glæden er forbundet med gudsrigets nærvær. For Paulus er det Åndens impuls, der skaber den dybe glæde i mennesket. Og Luther knytter taknemmelighedens glæde sammen med Guds kærlighed og syndernes forladelse

Vi vil på denne retræte - gennem meditativ praksis - fordybe forståelsen af glædens fænomen og den brede vifte af nuancer, som glæden forbinder sig med. Vi skelner f.eks. mellem den emotionelle glæde, der kommer og går – og så den dybereliggende glæde, som er der hele tiden, uanset hvordan det overfladiske humør er. Den er forankret dybt i brystet/hjertet, og er forbundet med Ånd.

Problemet er, at vi alt for let lukker af for denne dybt forankrede glæde. Det sker dels af uopmærksomhed eller sløvhed, og dels fordi vores opmærksomhed bliver fanget af bekymringer, stress, forkerthed og tvivl om os selv.

Vi vil derfor også igennem retræten søge at iagttage, hvordan vi holder glædeserfaringen på afstand. Sådan at vi mere opmærksomt kan vælge den dybe og varige glæde, der aldrig tager af - og som er baggrund for Paulus enkle påmindelse til menigheden i Thessaloniki: ”Vær altid glade” (1. Thessalonikerbrev kap 5.16).


 

Retræteledelse: Peter Ruge

Tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sted: Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg

Pris: 1.900 kr. - og for medlemmer af foreningen: 1.700 kr. – inkl. kost og logi. Interesserede med kun en lille økonomi kan søge om nedslag i prisen.


Sted

Nygård, Als
Location:
Nygård, Als - Hjemmeside
Gade:
Nørreskovvej 41
Postnummer:
6430
By:
Nordborg
Land:
Denmark