Bøn i stilhed og bevægelse

 

 "Der findes en kroppen iboende religiøsitet, som ikke forekommer i den kirkelige fromhedskultur.", siger den tyske benediktiner og zen-mester Willigis Jäger, og  han fortsætter: "Den burde forekomme der, og derfor spørger jeg mig selv, hvorledes kan et kristent trosliv beriges med en kropslig komponent.” 

I lighed med det, som vi har gjort på tidligere kursusdage om bøn i stilhed og bevægelse vil vi prøve at give nogle svar på Jägers spørgsmål. Han har sammen med Beatrice Grimm udforsket 18 bønsstillinger (som de kalder ur-gestus) og metoder til at styrke evnen til netop at stå (og bevæge sig) med opmærksomhed i hjertet. Disse stillinger og overgangene mellem dem vil være i centrum for dagen. Vi vil i løbet af dagen arbejde med en række øvelser der skal skærpe opmærksomheden på samspillet mellem krop og bøn. Nye deltagere vil få lagt et grundlag for en kropslig bønspraksis. Men vi vil denne gang også gå videre med uddybende øvelser og en inddragelse af tidligere kursusdeltageres erfaringer.

Der bliver en enkelt kursusdag i 2018: lørdag 6. oktober -  og der er åbent for både nye og gamle deltagere.

 

 

 

Kursuslederen, Flemming Christensen, følger sufi-vejen som Mevlevi-dervish, vejledt af Shaikh Kabir Helminski. Har i over 35 år arbejdet med opmærksomhed i stilhed og bevægelse (iai-dõ, baguazhang, taijiquan, yiquan og yin yoga) og kontemplativ praksis inspireret af Østkirkens spiritualitet og centrerende bøn. Har i en årrække undervist i iai-dō og taijiquan og tidligere ledet kurser med bøn i stilhed og bevægelse for foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet. Har oversat Willigis Jägers og Beatrice Grimms ”Der Himmel in dir – Einübung ins Körpergebet” til dansk (udkommer i løbet af 2018).

Tid:  lørdag 6. oktober 2018 kl. 10-16

Sted: Himmelbjerggården, Himmelbjergvej 11, 8680 Ry

Min. deltagerantal: 7

Max. deltagerantal: 15

Underviser: Flemming Christensen

Pris: for medlemmer - kr. 400, andre kr. 475 

Betaling:  inden 1. oktober på konto 6112-9042789666 efter bekræftelse på tilmeldingen

Tilmelding: inden 24. september til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bemærkninger: Frugt og vand er inkluderet i prisen. Medbring selv en let madpakke og mød op i tøj som du kan bevæge dig i, liggeunderlag ikke nødvendigt.

***

Ved tilmeldingen accepterer du, at vi gemmer dine personlige oplysninger, så længe som det er nødvendigt for gennemførelsen af kurset/retræten.
\r\n Du kan til hver en tid få oplyst, hvilke oplysninger vi har gemt om dig, og kan om ønsket få dem slettet med omgående virkning.

***