Gudstjenester

Vi holder gudstjeneste i følgende kirker:

  • Skanderborg

Vi holder gudstjeneste i Skanderup Kirke, Skanderborg cirka hver anden måned. Tidspunktet er søndag aften kl. 18.00-20.30.

Gudstjenesterne følger i grundtræk den almindelige folkekirkelige gudstjeneste, men søger at forenkle og fordybe de enkelte led.

Forud for gudstjenesten har vi et samvær i Sognehuset, der har karakter af beredelse til gudstjenesten. Med nogle enkle meditative øvelser og meditativ bibellæsning opretter vi det flow af opmærksomhed, der skal bære gudstjenesten.

Vi søger at gøre mere præcise erfaring med den betydning som beredelsen til gudstjeneste har, og på den måde har hele arrangementet en nysgerrig og undersøgende karakter.

  • Brovst

Grundelementerne i aftengudstjenesterne er fordybelse, stilhed, beredelse, meditativ bibellæsning, bøn, brød og vin, spiritualitet, fællesskab, opmærksomhed, forenkling, krop og ånd, inderlighed, nærvær og velsignelse, uddyber initiativtageren.

Tidspunktet er søndag aften fra kl. 18.00 til ca. 21.00, og gudstjenesterne følger i grundtræk den almindelige folkekirkelige gudstjeneste, men søger at forenkle og fordybe de enkelte led.

− Forud for gudstjenesten har vi et samvær i Sognehuset, der har karakter af beredelse til gudstjenesten. Med nogle enkle meditative øvelser og meditativ bibellæsning opretter vi det flow af opmærksomhed, der skal bære gudstjenesten. Vi søger at gøre mere præcise erfaringer med den betydning, som beredelsen til gudstjeneste har, og på den måde har hele arrangementet en nysgerrig og undersøgende karakter.

  • Gl. Åby 

Har du nogen sinde tænkt over hvad St. Bededag egentlig er til for i vor tid? Altså udover en velkommen forårsfridag eller store-konfirmationsdag? Under titlen ”Genopdag St. Bededag” indbyder vi dig til en fælles udforskning af St. Bededags potentiale for fordybelse og fællesskab i bøn. Således at vi, på meningsfuld vis, får mulighed for at holde den dag hellig, vi alle er givet som en gave.

Du kan deltage i bønnen enten ved at MØDE OP i Gl. Åby Kirke i Aarhus eller ved at BEDE LIGE DERFRA HVOR DU ER.

Man beder i stilhed én eller flere perioder af en halv times varighed. Vi afløser så hinanden i en slags ”bede-stafet”, der løber i tidsrummet kl. 12 til 18 på St. Bededag, fredag den 27. april 2018

De der beder hjemmefra opfordres til at tilmelde sig én eller flere bønsperioder via dette link: https://doodle.com/poll/6rvb8kk29v4vyczc . På den måde kan vi fordele os, så der bedes uden ophør hele eftermiddagen.

For de fremmødte i Gl. Åby Kirke glider bønnen over i en andagt ledet af Peter Ruge kl. 18. Som afrunding på Den Store Bededag bliver der serveret en kop suppe med hveder og almindelig hygge. Alle med interesse for stilhedsbøn er velkomne til at deltage.

***

Kommende gudstjenester

***

Skanderup kirke

Brovst kirke

Gl. Åby kirke

 

 

Vil du have en mail med påmindelse om at en gudstjeneste nærmer sig, så kan du tilmelde dig vores beskedservice, og vil du modtage en mail i begyndelsen af ugen inden gudstjenestetidspunktet. Tilmeld dig her!

 

 

SiteLock