Centrerende bøn - meditationsgrupper

Centrerende bøn er en enkel og ordløs meditations- og bønspraksis med rødder i klostertraditionen.

Centrerende bøn er udviklet i løbet af de sidste halvtreds år af Thomas Keating som et bud på en opdatering af den kristne kontemplative tradition.

Som indre´praksis hviler bønnen på den forestilling, at Gud som Ånd og som impuls er til stede i menneskets inderste. Centrerende bøn er således en overgivelsespraksis, hvor vi søger at åbne for relationen til det guddommelige i og omkring os.

', '

Der er vækst i centrerende bøn. Vi får jævnligt henvendelser fra mennesker, der ønsker at deltage i en gruppe med centrerende bøn som fokus.

Hvis ingen af de eksisterende grupper er relevante (eller tilgængelige), kan man forsøge at danne en gruppe selv, så giver vi gerne introduktion og vejledning i centrerende bøn.

Henvendelse til Elisabeth Staal Jensen – tlf. 51505769 - eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Aalborggruppen

Etableret 2013. Mødes hver mandag kl. 19 - 20.30 i Sct. Mariæ Kirke, Kastetvej 1, 9000 Aalborg. 

Kontaktpersoner: Pablo og Ingerid Cristoffanini - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Gl. Aabygruppen

Gruppen etableredes november 2015. Den mødes hver anden mandag i Gl. Åby Kirke 17-18.15.

Kontaktperson: Alice Sørensen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

For øjeblikket er gruppen fuldtegnet, men der er kort venteliste så henvend dig bare alligevel!

***

Klostergruppen

Mødes mandage i lige uger kl. 17.15-18.45 i Munkestuen i Vor Frue Kloster, Aarhus C.

Kontaktperson: Eva Wildt Nielsen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

***

Hjortshøjgruppen

Mødes mandage i lige uger kl 17-18.15 i sognehuset til Hjortshøj Kirke
Kontaktperson: Grethe Hvam -  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Svejstrupgruppen

Initiativet til at stifte Foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet kom fra medlemmer af denne gruppe. Gruppen arbejder for øjeblikket især med centrerende bøn, men inddrager også andre elementer af kristen meditation og energiøvelser. Den mødes hver anden torsdag på Himmelbjerggården.

Interesserede kan henvende sig til Peter Ruge for at høre nærmere om muligheden for at komme på en venteliste.