Centrerende bøn - meditationsgrupper

Centrerende bøn er en enkel og ordløs meditations- og bønspraksis med rødder i klostertraditionen.

Centrerende bøn er udviklet i løbet af de sidste halvtreds år af Thomas Keating som et bud på en opdatering af den kristne kontemplative tradition.

Som indre´praksis hviler bønnen på den forestilling, at Gud som Ånd og som impuls er til stede i menneskets inderste. Centrerende bøn er således en overgivelsespraksis, hvor vi søger at åbne for relationen til det guddommelige i og omkring os.

', '

Der er vækst i centrerende bøn. Vi får jævnligt henvendelser fra mennesker, der ønsker at deltage i en gruppe med centrerende bøn som fokus.

Hvis ingen af de eksisterende grupper er relevante (eller tilgængelige), kan man forsøge at danne en gruppe selv, så giver vi gerne introduktion og vejledning i centrerende bøn.

Henvendelse til Elisabeth Staal Jensen – tlf. 51505769 - eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Aalborggruppen

Etableret 2013. Mødes hver mandag kl. 19 - 20.30 i Sct. Mariæ Kirke, Kastetvej 1, 9000 Aalborg. 

Kontaktpersoner: Pablo og Ingerid Cristoffanini - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Gl. Aabygruppen

Gruppen mødes mandage i ulige uger i Gl. Åby Kirke ved Aarhus kl. 17-18.30.

Kontaktperson: Pernille Fauerholdt - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Gruppen er åben for nye deltagere.

***

Klostergruppen

Mødes mandage i lige uger kl. 17.15-18.45 i Munkestuen i Vor Frue Kloster, Aarhus C.

Kontaktperson: Eva Wildt Nielsen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

***

Hjortshøjgruppen

Mødes mandage i ulige uger kl 17-18.15 i sognehuset til Hjortshøj Kirke
Kontaktperson: Grethe Hvam -  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

"Svejstrupgruppen" - udviklingsgruppe i Skanderborg

Initiativet til at stifte foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet kom fra medlemmer af denne gruppe.

Gruppen har i årenes løb på en eksperimenterende måde arbejdet med varierende emner indenfor nutidig kristen spiritualitet. Gruppen har de seneste par år interesseret sig for centrerende bøn, men har også inddraget andre elementer af kristen meditation, kropsbøn og energiøvelser.

Møderne ledes af Peter Ruge. De tilrettelægges som undervisning i et undersøgende forløb. Eftermiddage følge typisk en grundrytme med indledende kort meditation, herefter undervisning og øvelse med dagens tema, og afslutning med centrerende bøn. Der vil indgå forskellige former for kropspraksis, og undervejs har vi pause med kaffe/the og snak!

I den nærmeste fremtid vil vi fokusere på centrelinjen som fænomen, herunder opfattelse af rum og forankring. Vi vil arbejde med en række af øvelser – primært fra Bob Moores undervisning – og med dem som støtte søge at danne et fælles sprog for den erfaring, som centerlinjefænomenet åbner til. Desuden afprøves idéer inspireret af Cynthia Bourgeaults bog ”Jesus som visdomslærer”. 

Deltagelse forudsætter et rimelig fast fremmøde og ikke mindst, at man imellem møderne tager ansvar for de øvelser, som danner grundlag for den fælles undersøgelse.

Gruppen er gennem årene flyttet fra Sdr. Vissing over Svejstrup og Himmelbjeggården til siden efteråret 2018 at holde til på Audonicon, Grønnedalsvej 14 i Skanderborg. Der er møde hver anden torsdag kl. 14.45-17.45. Prisen er 50 kr. pr gang.

Vil du vide mere, kan du kontakte Peter Ruge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.