EmailUdskrivExport ICS

Belivet og beåndet

Arrangementoplysninger

Arrangement:
Belivet og beåndet
Dato:
15 September 2019 - 20 September 2019
Hvor:
Nygård, Als - Nordborg
Kategori:
Retræte

Beskrivelse

DER ER EN ENKELT LEDIG PLADS. Henvendelse til Peter Ruge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

I den arketypiske kristne forståelse er mennesket belivet og beåndet af Gud.

Igennem de sidste par hundrede år er denne oplevelse forsvundet fra vestlig kultur i takt med, at man ensidigt har betonet menneskets autonomi i verden, og har forankret identitet ensidigt i jeget. Det har skabt en historisk set enestående fremmedgørelse for autentisk åndelig erfaring.

Til grund for denne retræte ligger imidlertid den antagelse, at vi står langt mere åbne for Ånd, end vi er opmærksomme på, og at vi vedvarende gør spirituelle erfaringer - uden nødvendigvis at vide af det.

Vi vil som det ene spor identificere den spirituelle erfaring – Ånd – i det almindelige: i stilheden, i vågenheden og i hjertets inderste opmærksomhed. Og som det andet spor vil vi søge at integrere de billeder på Åndens virkekraft, som vi kan møde i Salmebogen, som har været den primære bærer af spiritualitet i det danske folk i de seneste femhundrede år. Der er tale om billeder af lys, kærlighed, glæde, tillid, hengivenhed, vitalitet, livslyst, ……… – og vi vil gennem fordybelse søge at lade de erfaringer, der har skabt salmerne – blive levende.

Vi vil – kort sagt - søge at lade os belive og beånde – for at give næring til en nutidig kristen spiritualitet.

.

Retræteledelse: Peter Ruge

Sted: Nygård, Nørreskovvej 41, 6430 Nordborg

Pris: 3200 kr. og for medlemmer af foreningen: 3000 kr – inkl. kost og logi. Interesserede med kun en lille økonomi kan søge om nedslag i prisen.


Sted

Nygård, Als
Location:
Nygård, Als - Hjemmeside
Gade:
Nørreskovvej 41
Postnummer:
6430
By:
Nordborg
Land:
Denmark