Vejledningssamtaler

Peter Ruge tilbyder vejledningssamtaler

Det kan dreje sig om personlig og psykologisk vejledning i forhold til selvoplevelse og almindelig livspraksis. Det kan dreje sig om åndelig vejledning, hvor temaet vil være, hvordan man forbinder spiritualitet og tro med dagligdagen, og hvordan man kan flette en indre praksis sammen med en travl hverdag. Endelig kan det dreje sig om vejledning til en dybere kontakt med det medfødte kald, som alle mennesker har, men som vi oftest lever fremmedgjorte for.

Ofte vil det i en samtale være sådan, at alle tre temaer fletter sig sammen omkring betydningen af det medfødte kald. Kald er blot et navn at give denne form for indre opmærksomhed eller bevidsthed, som ikke er ”jeg”. Jung ville tale om det som Selvet. I en buddhistisk sammenhæng kunne man tale om det som vågenheden. I kristen tradition har man talt om det som et guddommeligt nærvær og til tider givet det skikkelse af en engel. Det er knyttet til kroppen som fornemmelsen af vertikal centrering, og forbinder på den måde i os himmel og jord. Det fælles træk er, at der er en form for mere stabilt og uforanderligt væsen, som er tilstede fra fødsel til død, og som kan være meget vågent i barnet for så at slumre ind i takt med, at jeget fylder opmærksomhedsfeltet. Men for så at gøre sig gældende som bærer af livsmening og centrale værdier senere i livet

. Vores kultur er ejendommeligt fremmed overfor denne indre instans. Måske fordi vi er så inderligt optaget af at være et jeg. Derfor kender vi i reglen kun det medfødte kald indirekte gennem længsel og som en tilskyndelse til at søge, og vi tror fejlagtigt, at vi skal finde dette center for mening og livsfylde udenfor os selv. Det forunderlige er, at det er der hele tiden, og at ingen kan tage det bort. Det er - kristent talt - Guds billede i os, og det bærer de højere værdier, som kan sætte retning for vores liv.

Peter Ruge kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på mobil 40826650.

Samtaler kan finde sted i Nr Snede eller København

En samtale varer 1½ time og prisen er 750 kr.